Ga naar de inhoud

Wat is counseling?

  • Het helpt je stressklachten te verminderen, de balans in je leven terug te vinden en opnieuw in je kracht te komen.
  • Het is een professionele en tevens laagdrempelige vorm van persoonlijke ondersteuning en begeleiding en valt onder de psychosociale zorg.
  • Het omhelst veelal een kort traject van vijf tot tien consulten.
  • Het laat je niet onnodig rondlopen met spanningsklachten, een ongelukkig gevoel, moeheid, lusteloosheid, hoofdpijn of het te emotioneel reageren op situaties.
  • Het helpt je bij het vinden van een manier om het verleden een plek te geven, bij het op zoek gaan naar psychische rust en dat wat je gelukkiger maakt binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden.

Bekijk ter aanvulling tevens de animatiefilm 261153084

“Zet de blokkade tot geluk om in een bron van levenservaring en u kunt het leven weer beter aan”.

Therapievormen

In praktijk AdAnte4U werk ik onder andere met de ACT-therapie, rouw -en verliesbegeleiding, Transactionele analyse, tafelopstellingen, kernkwadranten, oplossingsgericht counselen en Multi Model Mapping.

Mijn aanpak

Onze eerste afspraak is een kennismakings-/intakegesprek. Aan de hand van het gesprek bepaal je zelf of je verder gaat met het traject. Ikzelf check of je hulpvraag binnen mijn competenties valt. Zo niet, dan zal ik je zo goed mogelijk adviseren en desgewenst doorverwijzen naar een andere professional.
Ik bied een luisterend oor en helpende hand bij o.a. emotionele problemen, rouw bij verlies van een dierbare, je baan of gezondheid, een belastende (mantel)zorgtaak. Daar waar het moeilijk wordt om op eigen kracht in balans te blijven. Tevens ondersteun ik het individu als onderdeel van relatietherapie, zo gewenst naast een traject met je partner bij een relatietherapeut.
Je wordt begeleid naar een kwalitatief betere levenssituatie. Kwetsbare kanten en valkuilen worden besproken, hoe je deze kunt herkennen en onder controle krijgen. Eigen krachten worden ontdekt, aangeboord en ingezet. Je krijgt in beeld wat goed gaat en waar je energie van krijgt, inzicht in waarom jij doet wat je doet en wat in jouw mogelijkheid ligt het anders aan te pakken om beter in balans te raken.